Forbedr produktionseffektiviteten med maskinsikkerhed

Maskinsikkerhed

Maskiner kan bidrage til at forbedre produktionseffektiviteten på arbejdspladsen, men deres bevægelige dele, skarpe kanter og varme overflader kan også forårsage alvorlige arbejdsskader som f.eks. knuste fingre eller hænder, amputationer, forbrændinger eller blindhed, som er skadeligt for de ansatte og hermed produktionen i virksomheden. Derfor er sikkerhedsforanstaltninger afgørende for at beskytte medarbejderne for skader. For at undgå skader burde alle maskindele, funktioner eller processor, der kan forårsage skader beskyttes med maskinsikkerhed.

Introduktion

Mange arbejdspladser anvender en række farlige, tunge maskiner og udstyr og derfor skal sikkerhed være den højeste prioritet, for at undgå skader mm. En af de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger er sikkerhedsanordninger, som mange maskiner har for at beskytte operatøren.

Maskinernes beskyttelsesanordninger virker måske ikke altid praktisk, men de er vigtige for at holde dig sikker, og derfor er de er et krav på din byggeplads. Maskinsikkerhed rådgiver Joblife om, og derfor er de anbefalet af mange.

Vigtigheden af maskinsikkerhed

Der er et vigtigt job at skulle betjene en maskine sikkert, da dårlig vedligeholdelse kan være livsvigtigt både for maskinen, men også medarbejderne som skal beherske maskinerne. Dårligt vedligeholdt udstyr er farligt for de ansatte da de bliver nedbrudt.

Bevægelige maskiner kan forårsage skader på mange måder. Mennesker kan blive ramt og komme til skade af bevægelige maskindele eller udslyngede materialer, dele af kroppen kan også blive trukket ind i eller klemt, skarpe kanter kan forårsage snitsår og skæreskader. Listen er lang på mulig ulykker og derfor skal maskinsikkerhed være en vigtig prioritet for din virksomhed.

Maskinsikkerhed, et problem der skal løses

Utroligt nok indkøbes og leveres der stadig maskiner som ikke overholder kravene om belysning, støj, ergonomiske forhold mm. Dette er alt sammen vigtigt for på sigt vil dette påvirke og nedslide drift personalet samt vedligeholds- og rengøringsmedarbejderne, som kan blive omkostningsfuldt for virksomheden. Når en maskine skal vedligeholdelses og repareres er det vigtigt at sikre, at driftspersonalet ikke udsættes for risici som kan medfører til skader. Derfor er Lockout / Tagout (LOTO) vigtig. LOTO er en planlagt sikkerhedsprocedure som er til hjælps med at uddanne om, hvor energien til maskiner og andre installationer kobles fra, og dette er en vigtig sikkerhedsprocedure for dine maskinsikkerhed.

Lang historie med maskiner i Danmark

Danmark har altid været godt med i forhold til resten af verden når det kommer til maskiner og maskiner udvikling. Post og Tele Museet i København har siden århundredeskiftet været i besiddelse af faktisk er verdens ældste eksisterende marine Enigma-maskine.

Af de 611 M1 Enigma-maskiner med elektromekanisk rotorcifring, der blev produceret til den tyske flåde i 1934, er der kun tre tilbage. Den på Post og Tele Museum har serienummeret ”M522”, hvilket er det laveste af de tre og dermed den ældste. Dette fører tilbage til at det derfor er tydeligt at Danmark har helt styr på maskiner. Med maskiner hører maskinsikkerhed.

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.