Bliv klogere på, om du har brug for en lønsikring

Artiklens øverste billede

Med en lønsikring vil du være økonomisk sikret, hvis du går hen og bliver ufrivillig arbejdsløs. Mister du dit job, vil du igennem lønsikringen supplere dagpengene med op til 80 % af din bruttoløn. Dette kan for mange give ro omkring økonomien, hvis fremtiden en dag byder på ufrivillig arbejdsløshed.

Men hvad indebærer en lønsikring ellers? Og er der nogle betingelser, du bør være opmærksom på? Du kan her læse mere om alt det, du bør vide om lønsikring. Herefter kan du bedre vurdere, hvorvidt du har brug for en lønsikring eller ej.

Hvor stor del af lønnen kan du få med en lønsikring?

Mister du dit job, og er du medlem af en a-kasse, har du ret til dagpenge. Beløbet for a-kasser er ens for alle. Dog kan du gennem en lønsikring selv bestemme, hvor stor en dækning du ønsker at opnå. Med en lønsikring kan du nemlig bestemme, om du vil have 20.000, 30.000 eller 40.000 kr. udbetalt – eller noget helt fjerde. Du kan dog maksimalt forsikre dig for 80-90 % af din hidtilværende løn ved en lønforsikring.

Du får dagpenge udbetalt gennem en a-kasse i op til to år. Denne periode kan dog forlænges, hvis du i mellemtiden har haft et midlertidigt arbejde. Efterfølgende har du mulighed for atter at genoptjene din ret til dagpenge. Det gør du ved at arbejde i, hvad der svarer til fuldtid på et år. Ved lønsikringer er der dog en maksimal grænse for, hvor lang tid du kan få udbetalt lønsikringen. Perioden pr. ledighedsperiode afhænger af det enkelte selskab, men perioden er typisk seks, ni eller 12 måneder. Efter endt periode vil du stå uden dækning af lønsikring igen.

Dertil har lønsikringer typisk en begrænsning på, hvor mange ledighedsperioder du har tilgængelig. Som regel er den maksimale grænse fordelt over tre til fire perioder med sammenlagt 36 måneders ledighed. Dog vil nogle selskaber ikke have et loft for maksimale antal perioder. Sammenlign priser på lønsikring her.

Du skal være medlem i en vis periode

For at få ret til at få udbetalt din lønsikring skal du have tegnet forsikringen i en bestemt periode. Denne periode afhænger fra selskab til selskab, men nogle forsikringsselskaber kræver, at du har været medlem i minimum et år. Mister du dit job, hvor det blot er fem måneder siden, du tegnede lønforsikringen, kan du altså risikere, at du ikke får din lønsikring udbetalt.

Føler du ikke, at dagpengesatsen ved ledighed er tilstrækkelig til dine behov, anbefales det klart, at du vælger at tegne en supplerende lønsikring. På denne måde har du selv medbestemmelse over, hvor stor en økonomisk sikkerhed du ønsker at have ved ufrivillig arbejdsløshed.

Læs her mere om, hvordan 210.000 danskere har tegnet en lønforsikring.

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.